The word is out: Ik begin mijn eigen webshop! | Ondernemen

Girl, Shopping Bags, Standing, Talking, On The Phone
Bron

Poeh, wat vind ik het ongelooflijk spannend om dit te delen. Al maanden werk ik achter de schermen aan mijn eigen webshop. En vandaag ga ik je alles over dit leuke en ook wel spannende proces vertellen!

Alles begint bij een idee
Hoe je er op komt, is in mijn geval echt letterlijk iets wat komt oppoppen. Ploep en het zit in je hoofd. Als tienermeisje schreef ik vele verhalen en op den duur ook gedichten. Deze hobby heeft best een lange tijd in de ijskast gelegen. Maar toen ik vorig jaar een doos met wat spullen van mijn moeder mee kreeg, kwam ik daar een stapeltje met gedichten tegen. Een aantal ervan raakte mij ook echt. Dat ik dát op die leeftijd kon schrijven, dat is eigenlijk wel bijzonder. Een vriendin van me zei nog: ‘daar moet je weer wat mee gaan doen, Siem!’.

Dat zette mij natuurlijk aan het denken. Zou ik dat nog kunnen? Of is dat net als fietsen en verleer je het nooit? Ik besloot er eens voor te gaan zitten. De eerste kwam wat moeizaam op gang. Maar na een paar gedichtjes, bleef het maar stromen. Ik heb zelfs één hele dag besteed aan het schrijven van gedichten. Deze liet ik ook aan die vriendin lezen en aan mijn vader. Dat ze ze erg konden waarderen, staken ze niet onder stoelen of banken. Nee, ik moest er meer mee doen. Maar ja wat dan?

Voorlezen aan oma & Instagram
De eerste stap voor mij was om oma te bellen en eens wat gedichtjes voor te lezen. Ik kan op dit moment mijn oma niet bezoeken, maar omdat ik weet dat ze luisterboeken erg leuk vind, dacht ik dat ze dit misschien ook wel leuk vond. En dat had ik goed gegokt. Mijn trotse oma, ik moest maar een boek uitbrengen, zei ze. 

Maar goed, deze mensen staan natuurlijk dichtbij je. In hoeverre zijn ze kritisch? Nu weet ik dat mijn vriendin oprecht is en kritisch is. Maar je oma en je vader is misschien toch anders. Dus met kriebels in mijn buik deelde ik mijn eerste gedicht. Ik durfde niet te dromen dat deze zo goed werd ontvangen! Toch bleef het nog spannend om er meer te delen. Ik moest daar even flink wat moed voor verzamelen. 

Inmiddels deel ik minimaal eens per week een gedichtje op mijn instagram. Ik vind het heerlijk. Mensen kunnen er troost uithalen, of herkenning of soms is het gewoon een leuk en gezellig gedichtje. Het voelt alsof ik iets kan doen voor een ander. Heel fijn!

En toen kwam het…
De ploep in mijn hoofd kwam ineens. Ik wilde kleurrijke kaarten gaan maken met mijn gedichten. Het eerste oorspronkelijke idee was om met een vriendin de handen in één te slaan. Maar dat leek toch wat minder praktisch dan we dachten. Daarnaast wilden we ook niet dat onze vriendschap hier tussen in kwam te staan. Maar ze heeft me wel geholpen aan prachtige gedrukte kaarten.

Dus die kleurrijke kaarten moesten het gaan worden. En mijn vader had nog zo gezegd: doe iets met je fotografie. En dat heb ik ook gedaan! In tegenstelling tot veel kaarten met gedichtjes of andere mooie teksten, zijn mijn kaarten kleurrijk met in deze eerste collectie bloemen en planten. Van geel tot wit tot paars. Alle kleuren komen aan bod. Want een beetje kleur kunnen we wel gebruiken.

15 maart is het zover!
Dit is de datum waarop de digitale deuren zich zullen openen. Ik kijk er enorm naar uit. De lancering vind vooral op Facebook en Instagram plaats. Dus wil je dit absoluut niet missen, kun je me daar gaan volgen!

4 comments / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: