Ondernemerspraat #2 | Ondernemers aan het woord: Hoe een virus je onderneming kan beïnvloeden

Woman, Girl, People, Female, Hand, Note, Notepad, WriteBron

Inmiddels zitten we al een tijdje in een crisis door een virus. Het beïnvloed voor een deel ons leven maar ook ons werk. Veel ondernemers zitten in zwaar weer, maar er zijn ook ondernemers waarbij het juist goed gaat. Vandaag delen 3 ondernemers (waaronder ik) hun verhaal over wat deze situatie met hun bedrijf heeft gedaan. 

Ben je benieuwd hoe het voor verschillende ondernemers dit heeft uitgepakt? Lees dan snel verder!

woman holding white mug while standing

Bron

Ilknur – The Art Of Wisdom | De lockdown gaat in en mensen ervaren super veel stress. Ik ben coach, dus kan ik ze nu heel goed helpen! Maar wat moet ik doen?

Hoewel ik wist dat mensen mijn hulp als coach extra hard konden gebruiken tijdens het Corona virus, wist ik ook dat veel mensen het wellicht uitdagend zouden vinden om een investering te doen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Huh, hoezo?

Yes, dat was hem!

Dat was de blokkade waar ik zelf aan mocht werken om deze belemmerende overtuiging liefdevol te doorbreken. Want waarom zouden mensen in deze tijd van het Corona virus het uitdagend vinden om in hun persoonlijke ontwikkeling te investeren?

Als je een diep verlangen hebt of je bent nu in een bepaald gebied in je leven helemaal niet gelukkig, waarom zou je daar dan NIET in willen investeren?

En wat maakte dan dat ik dacht dat investeren uitdagend zou zijn? Vond ik het zelf misschien uitdagend om in mijn bedrijf of mezelf te investeren?

Yes, dat was inderdaad het geval. Want hoewel ik zelf al vele grote investeringen had gedaan in mezelf en in mijn bedrijf, bleek ik het nog steeds ontzettend spannend te vinden.

Ik ging aan de slag met een gratis challenge om te werken aan mijn money mindset. Plotseling gebeurde er een wonder, want ineens kwam er een klant op mijn pad voor een maand coaching. Dus daar lag voor mij dé sleutel voor mijn doorbraak!

Na de gratis challenge voelde ik het: “Ik wil investeren in deze business coach, want als ik na 4 video’s een klant op mijn pad krijg, wat zal er dan gebeuren als ik 3 maanden met haar ga samenwerken?” Maar ik dacht ook gelijk: “Nee dat vind ik té spannend!”.

En toen dacht ik: “Spannend of niet Ilknur, dit is wat je nu gewoon moet gaan doen! Want hier ligt voor jou de sleutel voor een doorbraak!”

Ik besloot om stiekem toch weer een investering te doen in mijn bedrijf, maar dit keer zou ik het anders doen.  Dit keer wilde ik investeren vanuit rust, liefde en volledig vertrouwen. Alleen dan zouden klanten waarschijnlijk ook met liefde en volledig vertrouwen in coaching van mij investeren.

Ik deed de investering stiekem, dus zonder overleg met mijn boekhouder. Want ik wist dat hij waarschijnlijk heel boos op mij zou worden, omdat ik namelijk geen investeringen meer mocht doen. Maar ik deed het toch!

Binnen een paar dagen kreeg ik ineens nóg een klant op mijn pad en daarmee had ik de investering alweer terug verdiend!

Hoe gaaf was dat?!

Ik heb niet geluisterd naar de meningen van anderen, maar vooral dichtbij mezelf gebleven. Het bleek gelukkig een super goed besluit te zijn, want het geeft mij nu nog meer vertrouwen in mezelf en in mijn bedrijf.

Met mijn klanten gaat het ook super goed! Ze maken gigantisch grote doorbraken in hun persoonlijke ontwikkeling en wat ben ik dankbaar en blij dat ik ze daarbij mag coachen!


MacBook Air beside gold-colored study lamp and spiral books

Bron

Ingrid – Ingridvreijsen.nl | Toen Simone mij vroeg een bijdrage te leveren aan deze blog, twijfelde ik geen moment! Sowieso vind ik de blog van Simone altijd leuk om te lezen, en daarbij heeft de coronacrisis ook echt wel wat gedaan voor mijn bedrijf. Eigenlijk is het bizar wat er de afgelopen maanden gebeurd is.

Ik ben nogal een ambitieuze ondernemer met 3 bedrijven. Ik heb een pedicurepraktijk, ik coach beautyondernemers en ik ben grafisch ontwerper. Toen 16 maart de salon verplicht dicht moeten had ik het even moeilijk. Ik had net de keuze gemaakt om veel minder grafisch werk te gaan doen zodat ik me volledig op saloncoaching kon gaan richten. Alle salons dicht, betekende dat mijn doelgroep in één klap zonder inkomen zat, en ik zelf ook geen inkomen meer had uit mijn eigen salon. Ik denk dat ik 30 minuten nodig heb gehad hierin te gaan schakelen. Ik had nog niet echt op poten gezet hoe ik de coaching wilde aanpakken. Het enige wat ik wist is dat ik een online platform zou opzetten. Ik deed uit een impuls een oproep op facebook, ik zou mijn trainingen gratis gaan geven aan beautyondernemers. Win-win, zij de trainingen en ik had een stok achter de deur om het platform ook echt te gaan bouwen. De volgende ochtend werd ik wakker met 700 aanmeldingen! En toen begon de rollercoaster.

De eerste weken ging ik vol enthousiasme aan de slag. Corona- crisis?! Nee, geen last van. Ik zat uren achter de laptop en rammelde de ene training na de andere uit mijn systeem. Ik had niets te klagen, ik miste niets in de lockdown want ik verdronk mezelf in het werk. Achteraf had ik me kunnen bedenken dat ik niet op deze manier door kon gaan. Mijn kinderen thuis, manlief gewoon werken. Geen school of opvang. Na een paar weken keihard werken knakte er iets bij me.

Ik kon alleen nog maar mopperen, huilen, en de vermoeidheid sloeg toe. Ik moest onder ogen zien dat dit hele gebeuren ook echt wel wat me mij persoonlijk deed. Ik ben geen robot, mezelf verstoppen achter de laptop was niet de manier om deze periode te gaan overleven. De afgelopen weken heb ik gebruikt om te schrijven, mijn hoofd leeg, mijn dromen op papier. Hoe zou ik willen leven? Wat is nu echt belangrijk? Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een aantal dingen drastisch anders ben gaan doen. Zo heb ik een hoop meldingen op mijn mobiel uitgezet, heb mijn mail van mijn telefoon gehaald, en ik heb geïnvesteerd in het automatiseren van mijn bedrijf.

Deze periode heeft me geleerd dat mijn gezin en familie het belangrijkste in mijn leven is. Dat ik hun op de eerste plaats mag en moet zetten. Ik ben in deze periode enorm gegroeid als ondernemer, heb geïnvesteerd in mijn bedrijf, keuzes gemaakt en afscheid genomen van zaken die niet meer bij mij passen. De afgelopen dagen heb ik meermaals gezegd:  “Corona made me do it!”. Ik wil straks positief naar deze periode terugkijken, niet denken aan alles wat niet kon en mocht, maar naar alles wat zich heeft kunnen ontpoppen in deze gekke tijd.


Photographer, Photography, Digital Camera, Dslr Camera

Bron

Simone – Simone Haneveer Fotografie | “Dit wordt volgens mij het aller eerlijkste wat ik ooit met jullie zal delen. Maar eerlijk? In het begin had ik zoveel ergernis in deze situatie. Het was sowieso al te lang stil qua concrete klanten. Een aanvraag is immers nog steeds geen definitieve klant. Maar door Corona vielen ook de aanvragen af en kelderde in een rap tempo mijn bezoekersaantallen tot bijna nul. Toen dat gebeurde, brak er echt een soort paniek in mij uit: “Komt dit nog wel goed?!”.

Of dat dat goed komt, denk ik inmiddels wel. De bezoekersaantallen zijn wel gehalveerd van hoe het voorheen was, maar zo af en toe komen er wel vragen binnen. Zo staat er binnenkort ook weer een fotoshoot gepland. Dat is een fijn en positief teken.

Maar hoe je het went of keert, het gevoel dat je bedrijf op pauze heeft gestaan, valt niet weg te nemen. Natuurlijk had ik écht geen pauze. Sterker nog, ik heb nog steeds elke week +/- 20 uur gemaakt om zichtbaar te zijn en te blijven. Nieuwe dingen uitproberen en mezelf uit te dagen in de fotografie. Ook ben ik gaan leren op YouTube. Er zijn tientallen video’s over fotografie. Zo kijk ik graag naar andere fotografen hoe zij het doen. Dat is heel leerzaam en daar heb ik nu dan ook de tijd voor.
Ik gebruik deze tijd dus om nieuwe dingen te leren of te ontdekken. Zo ben ik ook op de achtergrond bezig met een kleine verandering in mijn aanbod. Ik ben alles nog verder aan het finetunen. Tot mijn bewerking aan toe. Ja, zelfs dat neem ik onder handen.

En weet je? Eigenlijk is deze tijd, ondanks het gemis van klanten en inkomsten, dan misschien zo slecht nog niet. Ik heb nu wel de tijd om eens te kijken naar wat ik echt wil aanbieden. Wat maakt mij echt blij? Waar ligt mijn passie? Deze antwoorden komen nu beetje bij beetje meer naar voren. Dat is prettig, want zodra we weer écht alles mogen, ben ik er helemaal klaar voor.

Toch hoef ik geen inkomsten mis te lopen. Ik heb kortgeleden besloten dat er enkele shoots nog wel mogelijk zijn. Sommige fotoshoots kan ik zelfs met de maatregelen gewoon doen. Maar zo’n reactie om alles stop te zetten is niet alleen een schrikreactie die je krijgt op zo’n pandemie. Maar het is ook het gevolg van kuddegedrag. Alle fotografen stopten er ineens mee. Terwijl niet alle fotografen een contactberoep hebben. Een newbornfotograaf die de baby’s poseert daarentegen heeft wel een contactberoep. En vele van hen zag ik dan ook de deuren (tijdelijk) sluiten. Gek genoeg denk je dan dat je dat ook moet doen. Sterker nog, het was bijna onacceptabel als je gewoon door zou fotograferen.
Nu beginnen steeds meer fotografen de draad weer op te pakken. Zij gaan net als ik naar buiten om de fotoshoots te doen. Dat is namelijk een prima plek waar we de regels kunnen handhaven.”

 

1 comment / Add your comment below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: