Ondernemen 2.0 | Podcast #3: Het verhaal achter mijn tatoeage en wat jou daarmee kan inspireren

Het is weer even geleden dat deze podcast online kwam. Tijd dus om het ook hier te gaan delen. Een best persoonlijke podcast moet ik zeggen. Hieronder kun je hem beluisteren. Wil je het liever lezen? Klik dan verder!

“Heb jij een tattoeage?” Ja, ik heb een tattoo en nee, je zal hem waarschijnlijk niet eens zien. Maar toch heb ik hem echt. Op mijn heup. En het is een vlinder. Ooooh, lekker cliché zal je denken. Maar nee, deze vlinder heeft echt een verhaal zonder eind. Op elk moment van mijn leven zal hij actueel blijven. En dat vind ik zo bijzonder.

Mijn tatoeage heb ik niet zomaar genomen. Ik heb er zelfs héél lang over nagedacht en eigenlijk durfde ik het ook niet. Uiteindelijk heb ik hem dan toch laten zetten. Dat gevoel van trots, dat heb ik nog steeds.

Helaas mag je vanwege regels geen liedjes laten beluisteren. Dus ik zal hem maar even aan je voorlezen.

“Het komt allemaal goed

Wacht nou maar af wat de tijd met je doet

Het is nu nog te vroeg

Alles wat groot is begon ooit klein

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn”

Een prachtig nummer van Marco Borsato wat me elke keer weer raakt. Want het is toch ook zo dat je niet meteen daar hoeft te zijn wat wordt verwacht, of wat je van jezelf verwacht. En als je iets tijd geeft en aandacht geeft zal het ook groeien.

Dit nummer heb ik echt helemaal grijs gedraaid. Ik kan hem achterstevoren met je meezingen. Ik heb namelijk best een behoorlijke lastige tijd gehad. Een tijd waarin ik depressief was (ja, echt). Een tijd waarin ik zo ontzettend onzeker was over mezelf. Over wie ik was en zou worden. En over mijn aandoening die overal het roet in wilde gooien. Dit lied gaf mij een beetje hoop. Een beetje dat gevoel dat het bij mij ook vast OOIT wel goed zou komen.

En het is goed gekomen. Ik ben uit die depressie geklommen, wat echt niet makkelijk was. Waardoor ik nog steeds wel eens mensen wantrouw en waardoor ik nog altijd makkelijk negatief kan denken. Ook gaat het met mijn gezondheid vele malen beter. Natuurlijk heb ik ook mijn downs en dan ben ik vreselijk bang dat het zo blijft. Maar uiteindelijk ‘komt het allemaal goed’.

Op welk punt jij op dit moment in je leven staat, waar je bang voor bent, waar je mee bezig bent of wat je nu nog niet durft: HET KOMT ALLEMAAL GOED. Zet die stap, kijk wat het doet. Je kunt niet meteen oordelen. Laat het groeien. Laat dat wat klein is groot worden. JIJ hoeft niet meteen dáár te zijn. Je KUNT niet meteen dáár zijn. Die eis is aan jezelf véél te hoog. Wees lief voor jezelf. Echt, wees lief voor jezelf en gun jezelf de tijd om te groeien. Om te doen wat je zo graag wilt. Je hoeft niet nu meteen die hele grote stap te nemen. Maar begin met een kleine. Elk stapje is er één. Groot of klein, dat maakt geen zak uit.

En dat is precies ook wat mijn tattoo betekent. En waarom het áltijd actueel zal blijven. Want als mens zul je altijd obstakels ervaren of willen groeien of iets nieuws willen. Je zal altijd ergens als rups beginnen, maar kunnen uitgroeien tot een mooie vlinder.

Op dit moment vind ik nog niet dat ik er zelf ben. Ik zit nog te veel in mijn coconnetje. Maar wanneer het moment daar is, ik mijn vleugels durf te spreiden, zal jij meer van mij horen dan alleen mijn verhalen hier. Zal jij mijn naam misschien wel vaker tegenkomen en weet jij wie ik ben.

Want ik hoef niet meteen een vlinder te zijn.

 

2 comments / Add your comment below

  1. Prachtige betekenis achter je tatoeage 🙂 Mooi is dat met een verhaal. Ik heb zelf geen tatoeages en ben er denk ik ook echt te schijterig voor eentje te nemen. Anders zou ik uiteraard wat nemen voor ons eerste kindje. Naam of geboortedatum in Romeinse cijfers zoiets…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: