Ondernemen 2.0 | Ik ben een podcast gestart!

Mijn eigen bedrijf is natuurlijk momenteel een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Ik wil er namelijk echt succes mee behalen. Zo vertelde ik een tijdje geleden over mijn hele nieuwe website en een heel nieuw concept. Ik ben echt super blij met die stap en dat ik hem – ondanks mijn stress en angsten – het gewoon heb gedaan.

Hier op mijn blog heb ik al wel eens verteld over het ondernemen met een wajong uitkering. Dit artikel wordt nog dagelijks gelezen. Super tof om dat in de statistieken terug te zien. Ik wil namelijk meer mensen inspireren te gaan ondernemen. Maar daarvoor hoef je natuurlijk niet per se een uitkering te ontvangen. Ik besloot vorig jaar dat ik dat in videovorm wilde gaan uitvoeren. Maar na een aantal keer dat te hebben geprobeerd (en de video’s die-hard te hebben verwijderd) dacht ik ‘dit wordt niks’. Video is gewoon niet voor mij weggelegd.

Maar op mijn zakelijke instagram volg ik sinds kort Kim Munnecom. Een vrolijke enthousiaste dame die haar enthousiasme echt kan over brengen. En ze vertelde over het maken van een podcast. *DING DING DING* En zo ontstond mijn idee om mijn verhaal via een podcast te delen en anderen te inspireren.

Inmiddels staat mijn eerste podcast online. Wat ik natuurlijk best wel een beetje spannend vind. En natuurlijk plaats ik deze ook hier. Maar mocht je niet van luisteren houden, dan kun je hieronder de geschreven versie van mijn podcast lezen!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/614547939″ params=”color=#00d7ff&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Eigenlijk had ik nooit eraan gedacht om een podcast op te gaan nemen, totdat Kim Munnecom mij via haar Insta Stories inspireerde. Mijn idee was eerst om video’s te maken en deze op YT te plaatsen. Video’s over hoe ik onderneem met mijn beperking, fibromyalgie. Video’s om je te inspireren hoe je dat kan doen en hoe het mij vergaat. Maar eigenlijk ben ik, ondanks dat ik fotograaf ben, toch een beetje cameraschuw.
Foto’s maken vind ik prima hoor, maar een video? Dat is toch wel even andere koek zeg maar. Dus eigenlijk heb ik alleen 2 vlogs geupload, die best oké bekeken zijn voor zo’n onbekende vlogger als ik. Alleen ik stagneerde bij het maken van die video’s. Dat vind ik allemaal wat te spannend.

Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing en Kim heeft me daarin echt even kunnen wakker schudden!

Als ik even vlug uitreken ben ik nu in totaal 3 jaar aan het ondernemen. Ik had een aantal jaar terug eerst een ander bedrijf. Een bedrijf in zakelijk bloggen. Toen der tijd ging het nog niet zo heel lekker met mijn gezondheid en was het meer een beetje therapeutische basis. Ik wilde wel meer, maar het ging gewoon niet.

Uiteindelijk mocht ik een behandeling proberen en dat veranderde letterlijk mijn leven. Overigens niet alleen die van mij, maar ook van mijn man en andere mensen in mijn omgeving. Ik werd een ander (en leuker) mens. Van dagen in bed of op de bank naar een actiever leven. Dat was voor mij de keerzijde dat ik méér wilde dan therapeutisch werken. Ik vond een opleiding tot Online Marketeer en belde verschillende bedrijven op om te vragen of ik ervaring mocht komen op doen. Ik hoorde meestal nee en soms een misschien. Dan moest ik een proefdag komen draaien. Die proefdagen waren helaas geen succes. Maar er was toch 1 bedrijf die mij een kans aan bood. Van enkele uurtjes in de week wat werken, ging ik naar 20-24 uur. WAT EEN VERSCHIL!

Helaas kon ik daar niet blijven en na een half jaar moest ik weer op zoek naar wat anders. Ik had hierin helemaal mijn ei gevonden, dacht ik. Dus ik wilde weer een baan bij een baas. Die kreeg ik. Maar toch liep ik daar tegen een hoop dingen aan. En merkte ik dat ik het begon te missen om mijn eigen tijd in te delen. Het werk zelf was wel leuk hoor! Ik fantaseerde over een eigen bedrijf in de richting van social media. Maar na onderzoek kwam ik er al snel achter dat ik daarin niet de enige was.

Hoe ik er bij kwam om fotograaf te worden? Het zit écht in mijn bloed. Ik hou er van. Foto’s maken is mijn liefde én mijn leven. Foto’s maken is voor mij een verhaal vertellen zonder woorden. En dan hoor ik je zeggen: Ja jij bent niet goed, er zijn al ZOVEEL fotografen. Ja, dat klopt. Maar als je je verdiept in je eigen branche dan zijn het er ook ineens heel erg veel. Net als in de social media. Alleen daar lag dus niet volledig mijn hart.

Voordat ik officieel begon, probeerde ik eerst uit of er überhaupt wel vraag was naar mijn komst als fotograaf. Dat was een absolute ja. En voor ik het wist raakte ik mijn baan kwijt en zat ik thuis. Maar ik ben alles behalve een stilzitter. Ik zou het nooit kunnen accepteren dat ik niet ook maar iets aan de maatschappij zou kunnen toevoegen. Dus omdat ik een Wajong uitkering ontvang, stapte ik naar mijn arbeidsdeskundige met mijn verhaal en mijn idee.

En op 31 juli 2018 stond ik dan bij de KvK om mij in te schrijven.

Ik ben benieuwd of je mijn podcast hebt geluisterd of gelezen en natuurlijk wat je er van vond. Ik zal via mijn blog elke podcast ook gaan delen op de manier zoals ik nu ook heb gedaan. 🙂

 

6 comments / Add your comment below

 1. Leuk dat je de stap gezet hebt! Ik snap best dat je je niet helemaal goed voelde bij video, mijn ding zou het ook niet zijn. Ik hoop wel dat je je podcasts blijft uitschrijven, want lezen vind ik stiekem nog steeds het allerfijnste. 😊

 2. Wat leuk dat je een podcast hebt! Ik ben dol op Podcasts. Ik luister via Podcast Addict en daar kan ik je (nog?) niet vinden. Heb geen idee waarom.

  Maar leuk dat je de stap hebt genomen, hoop dat je het leuk blijft vinden (en veel fans krijgt).

  1. Ik heb mijn podcast momenteel alleen op SoundCloud staan, dat zal de reden zijn dat je me niet kunt vinden.
   Ik wil het nog even uittesten voor ik er geld voor neer ga leggen om overal beluisterend te kunnen worden😊
   In mijn blog kun je mijn podcast sowieso luisteren en volgen 😄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gelukkigdedertiende.nl.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Alle bestanden en/of foto's zijn eigendom van https://www.gelukkigdedertiende.nl. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te gebruiken.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.

Save settings
Cookies settings
%d bloggers liken dit: